Motoriserade reglar

De flesta digitala mixerbord har motoriserade (även kallat motorstyrda) reglar. När du återkallar ett sparat minne, eller om du byter funktion för reglarna, intar reglarna automatiskt det läge du ställt in tidigare. Det har förstås en viss imponeringsfaktor, men den stora vinsten är förstås att du kan ha olika inställningar för olika band eller olika låtar utan att behöva återställa alla reglarna manuellt.

Även alla andra inställningar såsom: gain, equaliser, aux sends och så vidare, sparas och kan därmed återkallas med en enda knapptryckning. Här ändrar sig dock inte rattarnas och knapparnas fysiska läge, då de är ändlösa, det vill säga de har inget början och inget slut (se länge ner). Ändringen sker endast i mjukvaran men visas förstås på skärmen och/eller med lysdioder. Allt som går att ändra går normalt också att spara i minnet.

Fyra fördelar med digitala mixerbord

Filmen är från ett studiebesök på Lisebergs Stora Scen med mina ljudelever. Dan Rigtorp, chef för scenteknik, förevisar det digitala monitor-mixerbordet med motoriserade reglar i testläge. Eller är det måhända ett inbyggt försäljningsläge? 😉

Du kanske även är intresserad av ...

>