Håll micken vid munnen – eller munnen vid micken

1. Teknikern får skäll för att det inte hörs, undrar varför ...
Teknikern får skäll ...

2. Publiken hör en tredjedel av vad som sägs ...

Mummel mummel ...Mummel mummel ...

Nu hörs det bra!Nu hörs det bra!

Mummel mummel ...Mummel mummel ...

/Thomas Irgard - Gästbloggare
PS. Tack till Isabell på bilderna! 🙂

 

Jakten på det Perfekta PA-ljudet - Bibeln om Liveljud

Jakten på det Perfekta PA-ljudet - Bibeln om Live-Ljud

Hur du skapar bra PA-ljud genom att ...
... förena tekniskt kunnande med känsla för musiken.

För dig som varande och blivande ljudtekniker, eller musiker som rattar ditt eget ljud från scenen, så är den här boken en oumbärlig kunskapskälla.

Nu med 3 Bonuskapitel On Line på Köpet!

Se Innehållsförteckning

Beställ Här

 • Ja videon är rolig och visar ett problem som jag har sett även på tv särskilt i debattprogram där folk inte vet att man måste prata in i mikrofonen. Men sedan så har jag mickat upp folk med headset också och så har man även sett folk framförallt kommunalpolitiker och vissa långrandiga talare som pratar som man ska in i mikrofonen utan att det knappt hörs ut i publiken och det spelar ingen roll hur den stackars ljudteknikern på plats försöker skruva upp mikrofonförstärkningen, det ända som händer är att det blir rundgång, men den som talar låter inte högre för det.

 • En annan klassiker: Sångaren (upprörd): ” Jag hör mig inte i monitorn när jag sjunger!!” Teknikern (lugn): ”Prova att ta ut pekfingret ur örat…”

 • En annan klassiker vid soundcheck är ju;

  ”Hörs jag?” *tystnad*….

  Man förklarar vänligt: ”Jamen fortsätt prata du så att jag kan höra om du hörs ut”.

  ”Okej. Hörs jag nu då?” *tystnad*…

  • Ja det känner jag igen, Jacob. Eller den här sångaren: (tystnad) ”Jag hör inte mig själv i monitorn.” ”Nu hörde jag!” 🙂 Man måste alltså prata eller sjunga i micken för att höras. Lol. Och en variant: sångaren (till ljudteknikern): ”Jag hör inte mig själv i monitorn när jag pratar nu.” Ljudteknikern: ”Men du måste prata i micken om du ska höras i monitorn” sångaren: ”Jaha.” 🙂

  • Haha, kul video! Du har rätt Ralf, problemet är inte nytt och det kommer säkert att bestå … Kanske går det upp ett ljus för några efter Thomas inlägg och videolänken från dig Ralf, eller är det bara införstådda som läser här …???

 • >