Boksignering på Janssons Musik

Pressmeddelande 2014-08-25

Hans Nicklasson från Ljungskile har skrivit och gett ut två böcker om liveljud. På lördag signerar han sin andra bok, Bästa Liveljudet, på Janssons Musik i Uddevalla.

Hans arbetar till vardags som ljudtekniker och lärare i musikproduktion på Estetprogrammet i Uddevalla.

— Jag har jobbat på Sinclair i över tjugo år nu och alltid skrivit eget undervisningsmaterial eftersom det saknades bra undervisningsmaterial på svenska i ämnet. Det började med att jag skrev och kopierade upp lösblad och häften. Till slut bestämde jag mig för att skriva en hel bok.

Det resulterade i hans första bok Jakten på det perfekta PA-ljudet - Bibeln om liveljud. (PA-ljud är ljud på konserter.) Den kom ut 2006 och har sålt i närmare 5 000 exemplar nu.

— Ja, det är roligt att den blivit så populär. De flesta av Sveriges Estetprogram har köpt in uppsättningar av den. Bland läsarna finns även många högskolor, folkhögskolor, studieförbund, ljudfirmor, kyrkor, musiker och så förstås ljudtekniker på alla nivåer, berättar Hans

Hans nya bok, Bästa Liveljudet, kom till för att många musiker och ljudtekniker på amatör- och semiprofessionell nivå ville ha konkreta tips och råd om vad de kan förbättra och hur man gör det.

— Första boken var ju en riktig tegelsten på 412 sidor. Den här boken är en lättviktare i A5-format där jag enkelt och konkret avslöjar mina bästa tips och råd för att skapa det bästa ljudet. Det går inte att fixa allt med mixerbordet, säger Hans

Janssons musik, som drivs av musikern Hans Nyman, är antagligen redan bekant för musicerande Uddevallabor. Han har sin lilla, gemytliga och sprängfyllda butik på Södra Hamngatan 18, dit man alltid känner sig lika välkommen när man tittar in.

Lördag den 30 augusti mellan klockan 11 och 13 har du alltså möjlighet att stifta bekantskap med båda "Hansarna" och få din bok signerad eller bara titta in för att kolla gitarrer och hänga lite på Janssons Musik. Adressen är Södra Hamngatan 18.

Jansson Musiks hemsida: http://www.janssonsmusik.se

Mer information om boken finns på: https://Bästa-Liveljudet.se

Länkar till bilder:
Bild på omslaget: https://ljudteknikern.se/images/basta-liveljudet-hans-nicklasson-rgb.jpg
Bild på författaren: https://ljudteknikern.se/images/hans-nicklasson-basta-liveljudet-rgb.jpg
Bilder i hög upplösning och i olika filformat: https://ljudteknikern.se/press/

För frågor vänligen kontakta:
Hans Nicklasson, författare och egenutgivare.
E-post: info@ljudteknikern.se
Tfn: 0522-290 67

Hans Nyman, Janssons Musik
E-post: info@janssonsmusik.se
Tfn: 0522-105 07

___________
Om förlaget
HN Ljuddesign drivs av Hans Nicklasson. Han ger ut egenproducerat material om ljudteknik i allmänhet och liveljud i synnerhet. Hans mission är att sprida sina kunskaper och erfarenheter om hur man skapar bra liveljud. Budskapet sprids via hans böcker, e-böcker, bloggar, artiklar, medlemssidor och sociala medier.
Mer information finner ni på https://ljudteknikern.se/hn-ljuddesign/

>